A pillanat  varázsát élhettük meg mindannyian, akik ott voltunk a Mozdulj! Közhasznú Egyesület által szervezett irodalmi esten, 2013. június 26-án. A rendezvény apropója az az integrált művészeti pályázat volt, amelyet az egyesület hirdetett meg ez év tavaszán, melynek fővédnöke Rúzsa Magdi énekesnőnk volt. A képzőművészeti és versíró pályázat díjátadójára az Aranytíz Kultúrházban került sor. Ezen az eseményen sajnos arra nem volt lehetőség, hogy a legjobb költeményeket bemutathassák a nagyérdeműnek.

Hála az Alexandra Könyváruháznak ez sem maradt el, hiszen ezen az estén lehetőséget biztosított Budapesten, a Károly Körúti üzletének Irodalmi Kávéházában. A rendezvényen azok a versek hangzottak el, melyeket a zsűri a legjobbaknak ítélt. A zsűri elnöke Pogány Judit, Kossuth-díjas, Jászai Mari-díjas, Érdemes Művész volt. Munkáját Karácsonyi Zoltán, a Vígszínház színművésze és Ézsiás László, látássérült költő, versmondó segítette. A versek között sajnos olyan is volt, akinek a szerzője az estet már nem élhette meg, hiszen ő volt a pályázat legidősebb résztvevője, 91 évesen nevezett a pályázatra.

A program Dr. Szőke László az EMMI Fogytékosságügyi Főosztályvezetőjének köszöntő szavaival kezdődött, melyet Dr. Tálos Marianna az egyesület elnöke idézett az főosztályvezető úr távolléte miatt. Az estet Sas Sándor erőemelő paralimikonunk nemrégiben megjelent "Indulj el!" című dala nyitotta meg.

A pályázatra beérkezett 48 pályaműből17 gyönyörű költeményt hallgathatott meg a közönség, melyek tolmácsolásában Blaskó Péter Kossuth-díjas, Jászai Mari-díjas, Érdemes Művész, Karácsonyi Zoltán és Gilicze Márta színművészek is segítették. A versek között Krizbai Teca dalai színesítették a programot.

A költemények hangulata, mondanivalója, lelkünkig hatolt. Biztosan állíthatom, hogy ez az este segített mindannyiunknak töltekezni az érzelmek és a lélek tengerében, és erőt adott megélni és túlélni a mindennapokat.

 tesoblasko.jpg

süti beállítások módosítása