Adni mindig jó!

 2012.12.27. 22:04


Minden évben nagyon várjuk a karácsonyt. Nekem és szeretteimnek ez a legnagyobb ünnep az évben. Próbáljuk visszaidézni elmúlt gyermekkorom hangulatait, nagyanyám mézes süteményeinek, a frissen sült kenyérnek az illatát, a közösen elkészítettet karácsonyfadíszek formáit, a meglepetés ajándékokat, amiket mi magunk készítettünk, az éjszakába nyúló családi beszélgetéseket, amikor figyelmesen hallgattuk egymás történeteit. Emlékszünk arra is, amikor nagyszüleink minden évben ajándékcsomagokat készítettek a szomszédjukban lakó szegény családoknak, hogy nekik is legyen karácsonyi vacsorájuk.

"Sose feledjétek el,- mondták nekünk-soha nem lehetsz olyan szegény, hogy ne tudjál adni valamilyen aprócska ajándékot azoknak, akik nálad még szegényebbek!

Ezek a mondatok mélyen beleívódtak lelkünkbe, és visszük tovább ennek hagyományát a mai őrült rohanó hétköznapjainkban, és valljuk segíteni kötelességünk. Ebben a szellemben hirdettük meg idei adománygyűjtő akciónkat is, amelynek kedvezményezettjei a Somogyjádon lakó rászorultak, illetve a Somogyváron lévő Somogy Megyei Óvoda, Ált.iskola, Speciális Szakiskola,Diákotthon és Gyerekotthon lakói.
Somogyországot választottuk az idén is, hiszen gyökereink oda kötnek minket.
Az idei akciónk is arról tett tanúbizonyságot, hogy közvetlen környezetünkben is van sok-sok olyan adakozó barátunk, akiknek fontos az adás, a segítségnyújtás és saját problémáik mellett figyelmet szentelnek másokra is. 

Hála a segítőknek, idén egy mikrobusz és egy személyautó csomagtartója is megtelt a rengeteg ajándékkal, amivel nagy örömet okoztunk a rászorultaknak. 

Köszönjük mindenkinek az adakozást, és örülünk annak is, hogy adománygyűjtő akciónk részese lett az idén is az országban elindított sok-sok karácsonyi akció tiszteletre méltó sorozatának!
…mert „nem az az erős, aki másoktól elvesz, hanem az, aki másoknak ad,ha mást nem, legalább esélyt.”

A somogyvári gyermekotthon lakóitól kaptuk ezt az ajándékot! Köszönjük!

somogyvarn.jpg

Az esemény képei:

http://indafoto.hu/mozduljegyesulet/karacsonyi_adomanygyujtes20121

süti beállítások módosítása