Igazi művészeti, színes kavalkád fogadta azokat, akik ellátogattak a Mozdulj! Közhasznú Egyesület által megszervezett művészeti szemlére múlt szombaton, május 5-én, az Esélyegyenlőség napján.
Az esemény a Vakok-és Gyengén látók Országos Szövetségének „Horizont” Kultúrcsoportjának segítségével jött létre, a Vakok Iskolájának impozáns Nádor termében.

 „Egyik célunk a művészeti szemle megrendezésével az volt, hogy ismételten lehetőséget adjunk azoknak a fogyatékkal élő amatőr művészeknek, akik szívesen megmutatják produkciójukat az érdeklődőknek, ezzel sok-sok kaput nyitva hagyva azokon a falakon, melynek környezetüktől elválasztja őket. Másik célunk pedig, hogy felhívjuk a társadalom figyelmét az esélyegyenlőség fontosságára, a diszkrimináció csökkentésére és a társadalmi összefogás erősítésére” - mondta Dr. Tálos Marianna az egyesület elnöke, a művészeti szemle egyik főszervezője.
 
Az eseményt Rozgonyi Zoltán, Zugló alpolgármestere nyitotta meg, majd Varga Katalin Eszter a Miss Colour Hungary 2012. évi kerekes székes szépségkirálynője köszöntötte az egybegyűlteket.
 
Varga Norman, a„Mutasd meg Te is, mire vagy képes” mozgalom elindítójának -aki az olimpia helyszínére futva szeretne eljutni- gondolataiban a célok megvalósításának fontosságát emelte ki.
 
A meghívott díszvendégek: Szalay Kriszta, Cserna Antal, Verebes Linda, Pindroch Csaba, Karácsonyi Zoltán, Gilicze Márta színművészek jelenléte és fellépése is azt bizonyította, hogy  közös szereplésük szép példája annak, hogy nekik is fontos az összefogás ebben az ügyben.
 
Ezen a napon került sor az egyesület által fogyatékkal élőknek kiírt fotópályázat ( Mozdulj a természetért ) ünnepélyes eredményhirdetésére is. Megtisztelő volt, hogy Erős Antónia elvállalta a tiszteletbeli elnöki felkérést, így Olasz Tamás és Lafferton Zsolt fotóművészekkel együtt zsűrizték a döntőbe jutott fotókat. A támogatóknak köszönhetően nem csak a dobogósokat tudták jutalmazni, hanem sok különdíjat is kiosztottak. Az ország különböző részeiről érkeztek az eredményhirdetésre az alkotók, akik nagyon örültek annak, hogy fotóik kiállításra kerültek, így sokan csodálhatták meg az ember és a természet kapcsolatáról szóló képeket. Ezzel többüknek életre szóló élményt szereztek a szervezők.
 
Az előcsarnokban szájjal-lábbal festő művészek műveinek kiállítását csodálhatták meg a nézők, sőt Kolonics-Nádasi Szilviát ”munka” közben is megnézhették és beszélgethettek is vele az érdeklődők.
 
„Minden fellépőt sok szeretettel fogadott a hálás közönség, legyen az amatőr vagy profi. Különösen szívhez szóló volt Napsugár Anna jeltánc művész és csapatának-, valamint a Roll Dance Kerekes székes táncegyüttesnek a fellépése. Természetesen a többi fellépőnek:  a Horizont Kultúrcsoportnak, a kaposvári Duráczky Egymi gyerekcsoportjának, a csömöri Egyenlő Esélyekért Alapítvány értelmileg sérült szereplőinek, a Csongrád megyei Vakok-és Gyengén Látók tagjainak hálás köszönet a lelkes részvételért”- mondta Tálos Mónika, az egyesület titkára.
 

Ez a szombat délután is ékes bizonyítéka annak, hogy környezetünkben igenis sokan vannak olyanok, akiknek fontos egy közös ügy, amelyért fontos MEGMOZDULNI, mert  „ ahány ember, annyiféle csodálatos világ".

Köszönjük a felajánlásokat a támogatóinknak: Budapesti Állat-és Növénykert,  He-dent-tál Fogászati Bt, Király Ágnes-Pataki Zoltán,Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház, Libri Csepel Pláza Könyvesbolt, Dr. Litavecz Anna, Magyar Természettudományi Múzeum, Novotel Szálloda Budapest, Olasz Tamás fotóművész, Spitzer Gyöngyi Somamamagésa, Szaló Linda, Szindbád Wellnes Hotel Balatonszemes, Tálos Mónika, Trattoria Pomo D’oro Olasz Étterem



Az esemény fotóalbuma itt tekinthető meg.

süti beállítások módosítása