Mottó:„Aki másokon segít az önmagán segít. Csak közösen vagyunk képesek megtanulni, hogy nem az az erős aki másoktól elvesz, hanem az aki másoknak ad, ha mást nem legalább esélyt.”

 Egyesületünk  előző képzőművészeti kiállításának  szervezése kapcsán (fogyatékkal élő képzőművészek kiállítása "Lelkünk pillanatai"címmel) kerültünk kapcsolatba Kanyó Zsolt mozgássérült amatőr képzőművésszel. Kiderült róla, hogy nem csak jól fest, de kiváló parasportoló (gerelyhajító), kinek nagy álma, hogy kijuthasson a 2012-es londoni paralimpiára. Álma megvalósításához azonban nem elég a világranglista 4. hely kategóriájában, a kitartó edzésmunka, de a kvalifikáció megszerzéséhez anyagi támogatásra is szüksége lenne. Sajnos napjainkban a parasportolók helyzete is nagyon kemény, még akkor is, ha válogatott szinten sportolnak, mert szponzoraik, támogatóik nagyon kevesen vannak.

Úgy gondoltuk a cél nemes, ezért megpróbálunk Zsoltnak segíteni.
Az álom megvalósításához minimálisan 500.000 forint hiányzik, amelynek közös összegyűjtése nagyon nagy dolog lenne! Ha  500 ember személyenként csak 1.000 forintot adna, már össze is jönne a hiányzó összeg!
2012. április 1-jén megrendezett 27. Telekom Vivicittá Városvédő Futáson Kanyó Zsolt mozgássérült válogatott sportolóért „mozdultunk mi is meg”.Ennek szervezője, a Budapest Sportiroda (BSI) felkarolta ötletünket, és biztosította Egyesületünk megjelenését a verseny színhelyén, ahol adománygyűjtést szervezhettünk Zsolt számára. A házigazdánk 10 ezer szórólapot juttatott el a versenyzőkhöz, közös akciónkról. A BSI 2008. óta rendszeresen áll rendezvényein szervezőként és támogatóként jótékony célok mellé, így adva teret a sokszor csak szunnyadó adakozó szándéknak.

A Margit-sziget szívében lévő nagyréten sok más egyesülettel, kiállítóval egyetemben mi is jelen voltunk a jó ügy érdekében. Fő célunk Kanyó Zsolt olimpiai kvalifikációjához szükséges hiányzó pénzösszeg előteremtése volt.

 
Egyesületünk alapító és pártoló tagjai fáradtságot nem ismerve szólították meg a sok érdeklődőt, hogy a számukra megengedhető adományaikat a standunknál kihelyezett gyűjtőurnába, illetve a megadott számlaszámra is megtehessék.
Egyesületünk tagjai ennek fejében ingyenes száj higiénés tanácsadást, és termékminta osztását végeztek az érdeklődőknek. (Alapító tagjaink civil foglakozásának köszönhetően).
A gyermekek számára kis bemutatókkal, és a száj ápolásával kapcsolatos totóval készültünk.  A legügyesebbek sok apró ajándékkal és fogkrémmel lettek gazdagabbak. A felnőttek sem unatkozhattak: beszélgethettek Zsolttal, és a szerencsésebbek, megmozdulásunk fővédnökével, Miklósa Erika operaénekesnővel is „összefuthattak”.



 
Zsolt egyébként kerekesszékével maga is elindult a versenyen, a 6 km-es távon Varga Normann barátunkkal  együtt, aki az "Európa futás" szülőatyja. Kettőjük célja végül is hasonló, Normann elhatározta, hogy kifut az olimpiára, Zsolt álma pedig kijutni Londonba. Közös futásuk ,szimbóluma nemes céljuk elérésének.





 
Adománygyűjtő akciónkon a Vivicittán eddig 243.000Ft-ot gyűjtöttünk Zsolt számára. A Budapesti Sportiroda további 100.000 Ft-os támogatással egészítette ki.

Köszönjük mindenkinek, aki segítségünkre volt!

Hasonló gondolatok köré kötjük  2012. április 27-én megszervezendő Jótékonysági Estünket, melynek helyszíne a Duna Palota Bálterme (Budapest, V.ker., Zrínyi u. 5.).

Estünk fővédnöke Miklósa Erika Kossuth-díjas operaénekesnő, egy előre nem tervezett külföldi felkérés miatt nem lehet közöttünk, de videó üzenetben köszönteni fogja az egybegyűlteket.

Az estet nyitó programban olyan művészek fognak fellépni, akiknek fontos az esélyegyenlőség kérdésköre, valamint fogyatékkal élő amatőr művészek is.
Karácsonyi Zoltán színművész egy vak költőnő -az esthez kapcsolódó-versét mondja el.
Vakok és Gyengén látók Horizont Kultúrcsoportjának tagjai is eljönnek, verssel és énekkel készülnek.
Eljön az estünkre Napsugár Anna, a zenei jeltáncművészet első képviselője. A fiatal hallássérült hölgy a kezeivel teszi „hallhatóvá” a zene hangjait, szövegét, ritmusát a siket és nagyothalló emberek számára. A zenei jeltánc lebontja a félelem falait, hitet, önbizalmat és szeretetet ad a fogyatékos embereknek.
 A svédasztalos vacsora után  bor árverést is tartunk, melynek bevételét Kanyó Zsoltnak ajánljuk fel.
 

Címkék: segítség adakozás adománygyűjtés mozdulj! közhasznú egyesület jótékonysági est kanyó zsolt

süti beállítások módosítása