Mottó:‎"Aki nem hisz abban, hogy mennyi jó ember van, az kezdjen el valami jót tenni, és meglátja, milyen sokan odaállnak mellé." (Böjte Csaba)
 
 2012. április 27-én került megrendezésre a Mozdulj! Közhasznú Egyesület által, Budapesten megszervezett jótékonysági est, melynek a Nad’or Events Étterem adott otthont a Duna Palotában.
Ez az est része volt annak az adománygyűjtési akciónak, melyet a Mozdulj Közhasznú Egyesület indított Kanyó Zsolt paraatlétáért kinek álma, hogy kijusson a 2012-es londoni paralimpiai játékokra. Zsolt gerelyhajító, aki a világranglista 4. helyezettje, és azért küzd, hogy a kvalifikációs szint elérését teljesíteni tudja  a vissza levő nemzetközi versenyeken. Álma megvalósításához azonban nem elég a kitartó edzésmunka, de a kvalifikáció megszerzéséhez anyagi támogatásra is szüksége lenne.
 
Sajnos napjainkban a parasportolók helyzete is nagyon kemény, még akkor is, ha válogatott szinten sportolnak, mert szponzoraik, támogatóik nagyon kevesen vannak. Ezért a „Mozdulj!” úgy gondolta, hogy  a nemes célért, érdemes összefogni és Kanyó Zsolt mellé állni.
 
A jótékonysági est előtt az adománygyűjtő akciónak már korábban több állomása volt.  „A 2012. április 1-jén megrendezett 27. Telekom Vivicittá Városvédő Futáson Kanyó Zsolt mozgássérült válogatott sportolóért „mozdultunk meg mi is”-mondta el Dr. Tálos Marianna az  Egyesület elnöke. A Budapest Sportiroda (BSI) is felkarolta az ötletet, és biztosította Egyesületük megjelenését a verseny helyszínén, ahol  adománygyűjtést  szerveztünk  Zsolt számára, aki egyébként kerekesszékével maga is elindult a versenyen.”
 
Varga Norman a Nemzeti Ifjúságvédő és Tehetségkutató Egyesület elnöke, is Zsolt mellé állt. Ugyanis kettőjük célja hasonló, Norman a „Mutasd meg Te is, mire vagy képes” kampány keretein belül elhatározta, hogy kifut az olimpiára, Zsolt álma pedig kijutni Londonba.  Közös futásuk ezen a versenyen szimbóluma volt  nemes céljuk elérésének.
 
A hiányzó összeg összegyűjtésének reményében jótékonysági bált rendeztek a szervezők.  A megnyitó műsorban olyan fellépőket hívtak meg, mint  Napsugár Anna jeltáncművész és  csoportja, a Horizont Kultúrcsoport vak művészei és Karácsonyi Zoltán a Vígszínház színművésze.  Az estet Dr. Litavecz Anna, Szekeres Pál kabinetfőnöke nyitotta meg majd Varga Katalin Eszter, a Miss Colour Hungary 2012. évi győztese mondta el gondolatait a témával kapcsolatosan.
„Adománygyűjtési estünk fővédnöke Miklósa Erika, külföldi fellépése miatt nem lehetett személyesen velünk, de Skyp üzenet formájában köszöntötte a résztvevőket és Zsoltot” – mondta  Tálos Mónika, az Egyesület titkára.
 
 
Zsolt a másnapi fogyatékkal élők országos atlétikai bajnokságán I. helyezést ért el gerelyhajításban, súlylökésben és diszkoszvetésben.
 

 

Címkék: vacsora adakozás adománygyűjtés céljaink kanyó zsolt

süti beállítások módosítása