Budapesten, az Aranytíz Kultúrházban 2012. február 4-én délután kezdődött az a kiállítás megnyitó, amelyet a "Mozdulj! Közhasznú Egyesület” hozott létre "Lelkünk pillanatai" címmel, fogyatékkal élő művészek alkotásaiból. Szájjal-lábbal festő, mozgássérült, vak és gyengén látó alkotók festményeit, kézimunkáit gyűjtötték össze a szervezők az ország több pontjáról.

A kiállítás megnyitójának fényképeit Lafferton Zsolt készítette.
A fotóalbum az eseményről itt tekinthető meg

-"Ez a kiállítás része annak a program sorozatunknak, ahol a fogyatékkal élők megmutathatják környezetüknek azt az értéket, amit létrehoztak, legyen az akár sport teljesítmény, vagy művészeti alkotás"- mondta dr. Tálos Marianna az egyesület elnöke.
A hideg téli délutánon sokan jöttek el, hogy töltekezhessenek a kiállított képek színeiből, hangulataiból.
Az alkotók és a vendégek számára nagy megtiszteltetés volt Szekeres Pál Helyettes Államtitkár (olimpiai bajnok vívó) megnyitó beszéde, hiszen az ő személyisége minden ember számára példa értékű napjainkban.
Sajnos a rossz időjárás átírta a műsor programját, így Béres Alexandra és Pindroch Csaba nem lehetett ott, de Bezerédi Zoltán és Karácsonyi Zoltán színművészek előadásának melengető szavai kárpótolták hiányukat. Mindenki számára meglepetés volt Benkő László zenész (Omega együttes tagja) felszólalása, akinek pártfogoltja Szabó András fiatal vak énekes, hosszú évek óta. A Vakok és Gyengén Látók Szövetségének "Horizont" kultúrcsoportja verssel, énekkel szórakoztatta a jelen lévőket, közöttük Herendi Gábor filmrendezőt is, akit a fogyatékkal élők problémai érzékenyen érintenek.
Amatőr festőművészek felajánlásának köszönhetően egy csendes aukcióra is sor került, a befolyt összeget Kanyó Zsolt mozgássérült gerelyhajító paraatléta, amatőr képzőművész részére ajánlották fel, kinek álma az olimpiára való kijutás.
Ez a szombat délután a következőknek volt ékes bizonyítéka:

"Aki másokon segít az önmagán segít. Csak közösen vagyunk képesek megtanulni azt, hogy nem az az erős aki másoktól elvesz, hanem az aki másoknak ad. Ha mást nem, legalább esélyt!"

Címkék: kiállítás megnyitó szekeres pál aranytíz szájjal lábbal festők mozdulj! közhasznú egyesület lelkünk pillanatai

süti beállítások módosítása